fbpx
 

Ce trebuie sa stiti cand cumparati un Router CNC pentru lemn

 

La Wood IQ consideram ca informarea pentru alegerea corecta a unui Router CNC este foarte importanta.
Asa ca ne-am pus in pielea dumneavoastra si ne-am intrebat ce lucruri fac diferenta atunci cand vine vorba de achizitionarea unui Router CNC si care sunt cele mai importante aspecte de luat in considerare.

 
 

Pentru achizitionarea celui mai bun Router CNC va recomandam sa luati in calcul cateva lucruri importante cum ar fi: modul in care o sa il folositi, bugetul de care dispuneti, instruirea necesara, accesoriile incluse, etc. Haideti sa vedem mai departe ce inseamna toate acestea si cum puteti face cea mai buna alegere.

 
 

Contactul direct cu utilajul poate fi definitor.

Demonstratii practice in showroom

 

 

Inainte de a cumpara un Router CNC intrebati daca puteti vedea utilajul in actiune. Cei mai multi vanzatori nu ofera aceasta posibilitate, ci multe promisiuni, apoi cand clinetii primesc utilajul au parte de o surpirza neplacuta, fiind dezamagiti din cauza diferentei dintre prezentarea vanzatorului si utilajul in realitate.

Un alt mod si mai eficient de verificare este sa vorbiti cu persoanele care au achizitionat acel model de Router CNC si sa vedeti cum a functionat pentru ei. Puteti chiar sa ii vizitati, daca acestia accepta, pentru a vedea procesul de prelucrare cu acesta.
In cazul in care nu aveti posibilitatea de a vizita un showroom sau de a vorbi cu un client, nu trebuie sa va faceti probleme. In situatia aceasta, va recomandam sa vizitati paginile de socializare a firmelor pentru a citi feed-back-ul utilizatorilor, si sa cautati videoclipuri pe Youtube cu modelele dorite.

Fara cel putin una dintre aceste metode de verificare, nu va recomandam sa achizitionati un Router CNC, deoarece puteti avea experiente nefericite si foarte costisitoare.

 
 

Regimul de functionare in care doriți sa folositi utilajul este foarte important.

Hobby sau Profesional

 

 

Daca aveti un atelier mic si doriti sa realizati machete, sau sa gravati placi de mici dimensiuni, atunci un Router CNC hobby ar fi o alegere potrivita pentru dumneavoastra. Fata de utilajele CNC industriale, cele hobby sunt mai ieftine, ocupa putin spatiu si pot fi mutate cu usurinta.
Daca doriti sa aveti o linie de productie atunci un Router CNC profesional este cea mai buna alegere. In continuare acest articol se adreseaza achiziotionarii unui Router CNC Profesional, fiind in campul nostru de expertiza.

 
 

Exista si alte costuri care nu apar la prima vedere.

Intelegerea costurilor totale

 

 

Unul dintre cele mai importante aspecte pe care le aveti in vedere este pretul. Oricum ati face, costul unui Router CNC nu o sa fie foarte mic. Acest lucru nu inseamna ca sunt prea scumpe, ci mai mult un raport cost-beneficiu corect. In general, daca lucrati in industria lemnului deja platiti pretul unui CNC prin angajati, timp si eficienta, iar imbunatarile aduse in oricare dintre aceste zone pot compensa costul utilajului.

Probabil pentru cumpararea primului dumneavostra CNC va ganditi la unul utilizat, cu toate acestea diferenta de pret poate fi prea mica pentru problemele ascunse care pot aparea si foarte important lipsa de piese de schimb.

Sa aveti in vedere ca orice utilaj CNC nou sau utilizat se poate defecta la un momentat, cu sau fara vina dumneavoastra de accea disponibilitatea pieselor de schimb pentru modelul CNC-ului dumneavoastra este de multe ori mai importanta decat pretul utilajului la cumparare.

 

 
 

 

(Router CNC in flacari )

 

Unele informatii sunt greu de obtinut.

Instruirea este esențială

 

 

Daca nu vreti foarte multe batai de cap si timp pierdut, cumparati un Router CNC care include instruire si tutoriale de folosire. Foarte important este sa aveti suport tehnic si pe parcurs, sa nu fie nevoie sa cautati zile intregi pe formuri pentru o problema care poate fi rezolvata cu un simplu telefon la firma de la care ati cumparat utilajul.

Persoanele care omit acest lucru fundamental, pot sfarsi cu un utilaj care este subutilizat si care aduce mai multe pierderi decat profit, nefiind folosit la intreaga lui capacitate.

 

Puteti face mai multe decat credeti.

La ce proiecte o sa il folositi

 

 

Din moment ce cautati un Router CNC probabil v-ati gandit si ce fel de proiecte veti realiza cu acesta. Totusi, este important sa stabiliti cat mai exact la ce o sa il folositi. Cateva intrebari pe care sa le aveti in vedere in acest context ar fi: De cat spatiu dispuneți pentru depozitarea lui? Ce dimensiune o sa fie materialul prelucrat? De cata precizie este nevoie pentru prelucrarea pieselor? Dar viteza este importanta? Ce consdierati mai important? Viteza sau precizia, sau probabil ambele? Sunt piese complexe? Aveți nevoie de un soft performant? Se gasesc usor tutoriale pentru softul folosit? Etc.
Toate aceste intrebări vor fi usor de raspuns odata ce ati stabilit cu exactitate ce proiecte veti face.

Cu toate acestea, Routerele CNC sunt utilaje foarte versatile si indicat ar fi sa anticipati chiar si viitoarele proiecte.

 
 

Dar asta nu e tot..

 
 

Dotarile fac diferenta

 
 

Structura batiului

O structura robusta a batiului garanteaza prelucrari ale produsului finit la un nivel sporit de precizie, cat si elimina eficinet vibratiile date de componentele active. Cu cat strucutura este mai solida cu atat mai mult utilajul va fi mai rigid si prelucrarea se va face in conditii foarte bune.

 
 

Tipul de motorizare

Exista in general doua tipuri de motoare: pas cu pas si servomotaore. Datorita acuratetii si a vitezei superioare, servomotoarele sunt folosite indeosebi in dotarea CNCurilor industriale

 
 

Modul de fixare al materialelor

In mod clasic fixarea materialelor se realizeaza mecanic cu anumite dispozitive de fixare. Insa pentru o preclucrare cat mai eficienta se recomanda fixare vacuum pentru prelucrarea diverselor tipuri de placi (MDF, PAL, Bond, etc.) cat si a reperelor inguste.

 
 

Dimensiunea mesei

O dimensiune mare a mesei poate fi foarte utila pentru prelucrarea placilor de material intregi fara a fi nevoie sa le mai taiati la un circular, acest lucru crescand considerabil timpul de prelucrare.

Cu toate acestea trebuie avut in vedere si marimea spatiului de care dispuneti pentru a incapea corespunzator in primul rand si pentru a avea acces cu urinta in timpul prelucrarii.

 
 

Modul de schimbare al sculelor

Modul de schimbare a sculelor este foarte important in functie de complexitatea proiectelor si de rapiditatea cu care are loc prelucrarea. In mod clasic sculele se schimba manual, lucru ce creste foarte mult timpul prelucrarii si poate introduce erori de operare. In scopul imbunatatii acestor inconveniente exista Routere CNC cu sisteme ATC care schimba automat sculele.

 
 

Programul Software

Daca doriti sa produceti piese din lemn complexe, poate fi necesar un program software specializat in cazul in care nu aveti cunostinte avansate de programare. Un software specializat care ofera precizie, eficienta, usurinta in utilizare, video-tutoriale si updateuri regulate poate costa cateva sute de euro de accea trebuie ales foarte bine.


 

Cea mai buna solutieNoi avem o gama variata de Rotere CNC profesionale de la cele normale pana la cele mai complexe.
Mai jos este o pagina de comparatie a modelelor Wood IQ

 
 
 

Cea mai buna solutieCum poti cumpara un Router CNC Wood IQ 1. Solicita oferta sau suna pentru consultanta. 2. Stabileste o data in calendar pentru intalnirea la Showroom sau la un client existent. 3.

Primiți noutăți și promoții cu utilajele noastre!

Abonați-vă!