Router CNC 2030 Pro

Router CNC

— 2030 Pro —

Generația 2​

Materiale prelucrabile cu acest Router CNC

router rubiq cnca lemn

Lemn

router rubiq cnc mdf pal

Panouri PAL/MDF

router rubiq cnc ateriale plastice

Materiale plastice

router rubiq cnc cupru

Cupru

router rubiq cnc aluminiu

Aluminiu

router rubiq cnc fibrociment

Fibrociment

router rubiq cnc alucobond

Alucobond

Detalii

▪ Centrul de prelucrare cu control numeric computerizat (Router CNC 2030 Pro) pe 3 axe cu mișcare interpolată – proiectat, realizat și configurat în plan orizontal fix și portal mobil în masură să execute operații de tăiere liniară, frezare și găurire multiplă.

▪ Structurile bazei și portalului mobil sunt din elemente sudate și supuse tratamentului de stabilizare, fiind oportun dimensionate și realizate cu tubulatură din oțel de mare grosime, profilat la cald. Prezintă caracteristici de rezistență pentru a asigura o corectă distribuție a încărcăturilor și pentru a garanta o importantă rigiditate statică și dinamică la solicitările generate în timpul oprerațiunilor de prelucrare.

▪ Structura deosebit de robustă a batiului garantează prelucrări ale produsului finit la un nivel sporit de precizie, cât și eliminarea vibrațiilor date de componentele active.

▪ Pe structura de bază este poziționată masă de lucru tip ’nesting’, unitățile liniare și mecanismele de comandă pentru deplasarea portalului mobil în direcția longitudinală (axa Y).

▪ Toate mișcările părților mobile sunt efectuate pe unitățile liniare de tip ghidaje cu profil prismatic din oțel tratat și rulmenți cu bile recirculabile, cu garanția unei rigidități și deplasări de mare precizie. Deplasarea constantă și paralelă pe axele X și Y este asigurată cu subansamble tip pinion-cremaliera cu dantură poziționată în unghi. Unitatea de lucru este deplasată de axa Z pe un șurub cu bile și bucșă de culisare special concepută pentru a garanta precizia pe toată durata de viață.

▪ Deplasarea pe axele de lucru X, Y și Z este controlată numeric prin intermediul servomotoarelor hybrid de tip ‘brushless’, capabile să definească și să mențină poziția absolută în caz de pană de curent.

▪ Masa de lucru este împărțită in 6 zone, activate prin simpla deschidere a unui ventil, astfel realizandu-se fixarea piesei si inceperea operatiilor de prelucrare. Masa de lucru este de tip ’nesting’ fiind confecționată din material fenolic, realizat cu caneluri pe axele X-Y, care permit fixarea optimă a materialului și elimină orice posibilitate de deplasare a acestuia în timpul lucrului. 

▪ Instalația electro-pneumatică este integrată în conformitate cu standardele IP 54.

Date tehnice

Dimensiuni utile de lucru pe axele X-Y 2070x2800 mm
Cursa pe axa Z 250 mm
Înălțime utilă de lucru pe axa Z 200 mm
Viteză de deplasare X-Y 35 m/min
Viteză max. de lucru X-Y 20 m/min
Viteză de deplasare Z 15 mm/min
Mod de fixare material cu vacuum
Nr. zone de lucru pe masa de vacuum 6 zone x 28 orifici
Capacitate pompă vacuum 2x200 mc/h
Tip motoare antrenare servo-motoare Delta x4buc
Acuratețe poziționare ±0,05/300 mm
Putere motor electromandrină 6 kW
Tip electromandrină cu răcire pe aer
Turații de lucru 0-24.000 rpm
Con mandrină ISO30
Tip pensetă port-sculă ER32
Tensiune de lucru 400 V
Greutate cca 2500kg

Dotări generația 2

DESIGN NOU, DISTINCT

Noua generație de Router CNC Wood IQ care nu doar iese in evidență, dar se și distanțează de celelalte.

BATIU ROBUST tip ’heavy-duty’

Structura de rezistență este concepută să elimine eficient vibrațiile rezultate în urma prelucrărilor materialelor masive. Batiu robust, fabricat din traverse tubulare sudate și detensionate, rezistent la deformări cauzate de forțele de torsiune și de flexiune. 

PORTAL MOBIL

Spre deosebire de consola mobilă, portalul mobil este susținut pe ambele laturi ale batiului, iar deplasarea de-a lungul axei Y este asigurata prin acționarea a doua servomotoare Delta cu miscare sincronizată, care asigură o viteză de deplasare de pana la 35 m/min. Deschiderea generoasă a portalului permite suprafața utilă de lucru pe axa X de 2070 mm.

router cnc 2030 pro portal mobil

MASĂ NESTING și PRINDERE VACUUM

Masă vacuum dublă, din PVC, cu 6 zone x 28 de orificii. Crește eficiența vacuumului cu 30% fără a fi nevoie să creștem puterea pompelor. Astfel exista un consum redus de energie și o prinderere perfectă a materialului de prelucrat.

router cnc x3 masa de lucru

2 POMPE VACUUM

Capacitate totală de 400m3/h. Echipată cu dispozitiv de control pentru a garanta o mai bună funcționalitate în timpul prelucrării. Model cu răcire pe aer. Putere motor pompă vacuum: 7,5kW

pompa vacuum low rez

ELECTROMANDRINĂ cu motor de 6 kW

Turatie de lucru de pana la 24.000 rpm. Motor cu racire pe aer. Rotorul este rectificat si echilibrat dinamic. Lubrifiere long-life a rulmentilor si protectie antipraf. Unitatea de lucru integreaza un dispozitiv eficient de evacuare rumegus, cu rol de protectie.

electromadrina seria pro

4 SERVOMOTOARE DELTA

Datorită acurateții și a vitezei superioare, servomotoarele sunt folosite îndeosebi în dotarea CNCurilor industriale. Acestea sunt asistate de drivere Delta. Putere de 1000W pentru Y1 si Y2.

5 2

3 REDUCTOARE PLANETARE

Transmit mișcarea de rotație a servomotoarelor către pinioane, asigurând deplasarea precisă și fără abateri a portalului mobil. Acest sistem este preferat de utilizatorii industriali. Raport de demultiplicare 1:8. Producator Shimpo.

6

8 LIMITATOARE DE REFERINȚĂ, pentru axele X-Y

Confecționate din aluminiu, dotate cu piston pneumatic de acționare și montate în afara spațiului efectiv de lucru, ajută la o mai precisă poziționare a panourilor. Dispunere: 4 buc. pe axa X și 4 buc. pe axa Y. 

pistoane pentru pozitionate material router cnc

DETECTOR LUNGIME FREZE

Dispozitiv electro-mecanic pentru detectarea lungimii frezelor de lucru. Corectează automat cotele din program pentru axa Z, în funcție de lungimea detectată.

detector lungime freze

SENZORI PERIMETRALI

Asigură protecția operatorului și opresc utilajul în situația în care cineva ajunge în zona de lucru în timpul operării.

ROLE INCARCARE MATERIAL

Poziționate în partea din spate, pentru facilitarea încărcării rapide a panourilor.

role incarcare material routere rubiq cnc cu masa mare de lucru

LUBRIFIERE CENTRALIZATA

Dotată cu pompă automată, cu posibilitatea de setare a intervalului de lubrifiere. Eficientă pentru mecanismele în mișcare pe toate cele 3 axe.

Pompa automata pentru lubrifiere

COMPUTER PROFESIONAL

Panou de comandă dotat cu computer profesional, monitor, mouse și tastatură personalizată cu funcțiile de operare a utilajului. Oferă posibilitatea conectării în rețea pentru încărcarea proiectelor. Funcție de vizualizare în timp real a deplasării frezei în timpul lucrului. Funcție de simulare a proiectelor. Alte funcții: deplasarea unității de lucru pe cele 3 axe, controlul vitezei de lucru, stabilirea punctului zero, măsurare scule de frezare, continuare proiect exact de la punctul rămas (în cazul unei întreruperi accidentale), oprire de urgență, etc.

COMPUTER PROFESIONAL ROUTER CNC SERIA PRO

Soft CAD-CAM cu licență - VCarve Pro

Import și vectorizare Bitmap ▪ Modificare rezoluție ▪ Editare vectori ▪ Prelucrare după vectori ▪ Strategii de degroșare/găurire ▪ Definire bank-uri găurire, scule profilate și tamplate-uri ▪ Editare trasee de prelucrare ▪ Import și prelucrare modele 3D ▪ Import/export/editare relief 3D ▪ Bibliotecă reliefuri 3D ▪ Simulare trasee prelucrare ▪ Creare text ▪ Funcție nesting (optimizare) ▪ Bibliotecă scule de frezare ▪ Multiple post- procesoare, etc.

Opțional - STRUNG CNC (axa 4) - varianta 1

Lungime max material: 1500 mm  ▪  Diametru max de lucru: 120 mm  ▪  Acționare: cu servomotor Delta 750 W  ▪  Deplasare papușă mobilă pe ghidaje liniare  ▪  Controller ce permite utilizarea concomitentă a celor 4 axe de lucru.  

axa 4 varanta 1

Opțional - STRUNG CNC (axa 4) - varianta 2

Latime suplimentara batiu Router CNC: 600 mm ▪ Lungime max material: 1400 mm ▪ Diametru max de lucru: 300 mm ▪ Actionare: cu servomotor Delta 750 W ▪ Deplasare papusa mobila pe ghidaje liniare ▪ Permite utilizarea concomitenta a celor 4 axe de lucru (X, Y, Z, R)

Router CNC 2030 Pro ATC +4 RUBIQ CNC

Opțional - Masă de descărcare

Automatizare menita sa sporească productivitatea cu min 50%. Confectionata din cadre de aluminiu imbinate, cu picioare reglabile in inaltime. Include banda cauciucata rezistenta la utilizare industriala. Se monteaza in partea frontala a utilajului pentru descarcarea materialului prelucrat si ofera posibilitatea lucrului in paralel cu operarea utilajului pe o coala noua de material. Include brat montat pe portal si actionat penumatic, cu interventie automata la finalizarea programului curent. Mai multe detalii.

Opțional - Dispozitiv prelucrare Cant

Acest accesoriu are structură metalică rectificată și prindere pneumatică pentru alinierea perfectă a materialului.

Există două avantaje principale pentru care recomandăm acest accesoriu:
1. Costul mult mai redus comparativ cu adaugarea celei de a 4 axe;
2. Scăderea timpului petrecut la poziționarea materialului.

Înclinarea frezei nu este necesară. Materialul se așează pe cant și prelucrările se fac eficient, rapid și precis. Ideal pentru prelucrări la uși (frezare locaș broască), tocuri, elemente de mobilier și orice alte prelucrări în cant.

transport gratuit 2

Livrare gratuită*

Transportul este suportat de noi și se realizează în cel mai scurt timp posibil (doar pentru utilaje CNC*).

asistenta 3

Asistență

Vă oferim asistență tehnică, inițiere, configurare și tutoriale despre utilizarea utilajului CNC.
montaj 4

Montaj

Echipa noastră tehnică va monta toate componetele CNC-urilor gratuit la dumneavoastră.
garantie

Garanție

Valabilitate 12 luni de la primirea utilajului. Se aplică pentru viciile de fabricație. Detalii.

Proiecte realizate de clienții noștri

Reportaje Video

Suntem mai mult decât bucuroşi să vă ajutăm!

Utilaje similare

Cerere de ofertă

Vă rugăm să completați formularul și vă vom contacta în cel mai scurt timp posibil.

Vă așteptăm la
All2Print 2023

4-7 octombrie 2023
Romexpo, București

Cumpărați utilajele în pachet și obțineți beneficii în valoare de până la 2.363 €.

Circular de formatizat cu incizor C 350EL Wood IQ

+

masina automata de aplicat cant cu grup de prefrezare