Router CNC 2030 Pro ATC Autoload

Router CNC

2030 Pro ATC Autoload

Generația 2​

Materiale prelucrabile cu acest Router CNC

router rubiq cnca lemn

Lemn

router rubiq cnc mdf pal

Panouri PAL/MDF

router rubiq cnc ateriale plastice

Materiale plastice

router rubiq cnc cupru

Cupru

router rubiq cnc aluminiu

Aluminiu

router rubiq cnc fibrociment

Fibrociment

router rubiq cnc alucobond

Alucobond

Detalii

▪ Centrul de prelucrare cu control numeric computerizat (Router CNC 2030 Pro ATC) pe 3 axe cu mișcare interpolată – proiectat, realizat și configurat în plan orizontal fix și portal mobil în masură să execute operații de tăiere liniară, frezare și găurire multiplă.

▪ Structurile bazei și portalului mobil sunt din elemente sudate și supuse tratamentului de stabilizare, fiind oportun dimensionate și realizate cu tubulatură din oțel de mare grosime, profilat la cald. Prezintă caracteristici de rezistență pentru a asigura o corectă distribuție a încărcăturilor și pentru a garanta o importantă rigiditate statică și dinamică la solicitările generate în timpul oprerațiunilor de prelucrare.

▪ Structura deosebit de robustă a batiului garantează prelucrări ale produsului finit la un nivel sporit de precizie, cât și eliminarea vibrațiilor date de componentele active.

▪ Pe structura de bază este poziționată masă de lucru tip ’nesting’, unitățile liniare și mecanismele de comandă pentru deplasarea portalului mobil în direcția longitudinală (axa Y).

▪ Toate mișcările părților mobile sunt efectuate pe unitățile liniare de tip ghidaje cu profil prismatic din oțel tratat și rulmenți cu bile recirculabile, cu garanția unei rigidități și deplasări de mare precizie. Deplasarea constantă și paralelă pe axele X și Y este asigurată cu subansamble tip pinion-cremaliera cu dantură poziționată în unghi. Unitatea de lucru este deplasată de axa Z pe un șurub cu bile și bucșă de culisare special concepută pentru a garanta precizia pe toată durata de viață.

▪ Deplasarea pe axele de lucru X, Y și Z este controlată numeric prin intermediul servomotoarelor hybrid de tip ‘brushless’, capabile să definească și să mențină poziția absolută în caz de pană de curent.

▪ Masa de lucru este împărțită in 6 zone, activate prin simpla deschidere a unui ventil, astfel realizandu-se fixarea piesei si inceperea operatiilor de prelucrare. Masa de lucru este de tip ’nesting’ fiind confecționată din material fenolic, realizat cu caneluri pe axele X-Y, care permit fixarea optimă a materialului și elimină orice posibilitate de deplasare a acestuia în timpul lucrului. 

▪ Instalația electro-pneumatică este integrată în conformitate cu standardele IP 54.

Date tehnice

Dimensiuni utile de lucru pe axele X-Y 2070x2800 mm
Cursa pe axa Z 250 mm
Înălțime utilă de lucru pe axa Z 200 mm
Viteză de deplasare X-Y 35 m/min
Viteză max. de lucru X-Y 20 m/min
Viteză de deplasare Z 15 mm/min
Mod de fixare material cu vacuum
Nr. zone de lucru pe masa de vacuum 6 zone x 28 orificii
Capacitate pompă vacuum 2x200 mc/h
Tip motoare antrenare servo-motoare Delta x4buc
Acuratețe poziționare ±0,05/300 mm
Putere motor electromandrină 9 kW
Tip electromandrină cu răcire pe aer
Turații de lucru 0-24.000 rpm
Con mandrină ISO30
Tip pensetă port-sculă ER32
Tensiune de lucru 400 V
Greutate cca 2700kg

Videoclip de prezentare

Dotări

LIFT pentru ÎNCĂRCARE AUTOMATĂ

Actionare cu pompa hidraulica. Permite asezarea in pachet a cca 30 coli de material (18mm grosime).

Alimentare automată pe masa de lucru a CNCului, cu brațe dotate cu ventuze vacuum. Diam cilindri hidraulici: 100mm. Putere motor pompa hidraulica: 3kW.

lift pentru incarcare rubiq cnc web

MASĂ pentru DESCĂRCARE

Automatizare menita sa sporească productivitatea cu min 50%. Confectionata din cadre de aluminiu imbinate, cu picioare reglabile in inaltime. Include banda cauciucata rezistenta la utilizare industriala. Se monteaza in partea frontala a utilajului pentru descarcarea materialului prelucrat si ofera posibilitatea lucrului in paralel cu operarea utilajului pe o coala noua de material. Include brat montat pe portal si actionat penumatic, cu interventie automata la finalizarea programului curent. Mai multe detalii.

CONSTRUCȚIE ROBUSTĂ ’heavy-duty’

Structura de rezistență este concepută să elimine eficient vibrațiile rezultate în urma prelucrărilor materialelor masive. Batiu robust, fabricat din traverse tubulare sudate și detensionate, rezistent la deformări cauzate de forțele de torsiune și de flexiune. 

PORTAL MOBIL

Portalul mobil este susținut pe ambele laturi ale batiului, iar deplasarea de-a lungul axei Y este asigurata prin acționarea a doua servomotoare Delta cu miscare sincronizată, care asigură o viteză de deplasare de pana la 35 m/min. Deschiderea generoasă a portalului permite suprafața utilă de lucru pe axa X de 2070 mm.

PRO ATC portal mobil

MASĂ NESTING și PRINDERE VACUUM

Masă vacuum dublă, din PVC, cu 6 zone x 28 de orificii. Crește eficiența vacuumului cu 30% fără a fi nevoie să creștem puterea pompelor. Astfel exista un consum redus de energie și o prinderere perfectă a materialului de prelucrat.

2 POMPE VACUUM

Capacitate totala de 400m3/h. Echipata cu dispozitiv de control pentru a garanta o mai buna functionalitate in timpul prelucrarii. Model cu racire pe aer. Putere motor pompa vacuum: 2×7,5kW

pompa vacuum low rez

ELECTROMANDRINĂ cu motor de 9kW

Turație de lucru de până la 24.000 rpm. Motor cu răcire pe aer. Rotorul este rectificat și echilibrat dinamic. Lubrifiere long-life a rulmenților și protecție antipraf. Unitatea de lucru integrează un dispozitiv eficient de evacuare rumeguș, cu rol de protecție.

MAGAZIE ROTATIVĂ DE SCULE, cu 8 poziții

Dacă Routerul CNC are avantajul schimbării automate a frezelor atunci timpul alocat acestei operații trebuie să fie cât mai redus. Magazia rotativă este montată imediat în vecinătatea mandrinei, fiind eliminați timpii morți și uzurile aferente deplasării în partea din spate unde se montează de obicei magazia liniară. Tip mandrine: ISO30

4 SERVOMOTOARE DELTA

Datorita acuratetii si a vitezei superioare, servomotoarele sunt folosite indeosebi in dotarea CNCurilor industriale. Acestea sunt asistate de drivere Delta. Putere de 1000 W pentru Y1 si Y2.

8 LIMITATOARE DE REFERINȚĂ, pentru axele X-Y

Confecționate din aluminiu, dotate cu piston pneumatic de acționare și montate în afara spațiului efectiv de lucru, ajută la o mai precisă poziționare a panourilor. Dispunere: 4 buc. pe axa X și 4 buc. pe axa Y.

3 REDUCTOARE PLANETARE

Transmit mișcarea de rotație a servomotoarelor către pinioane, asigurând deplasarea precisă și fără abateri a portalului mobil. Acest sistem este preferat de utilizatorii industriali. Raport de demultiplicare 1:8. Producator Motovario Franta.

DETECTOR LUNGIME FREZE

Dispozitiv electro-mecanic pentru detectarea lungimii frezelor de lucru. Corectează automat cotele din program pentru axa Z, în funcție de lungimea detectată.

detector lungime freze

ROLE INCARCARE MATERIAL

Poziționate în partea din spate, pentru facilitarea încărcării rapide a panourilor.

Disponibil atunci cand este aleasă opțional magazia rotativă de scule în locul magaziei liniare standard.

SENZORI PERIMETRALI

Asigură protecția operatorului și opresc utilajul în situația în care cineva ajunge în zona de lucru în timpul operării.

LUBRIFIERE CENTRALIZATA

Dotată cu pompă automată, cu posibilitatea de setare a intervalului de lubrifiere. Eficientă pentru mecanismele în mișcare pe toate cele 3 axe.

COMPUTER INDUSTRIAL

CPU dual-core. 1GB RAM. Capacitate de stocare internă de 60GB. Monitor de 10,4’. Funcțiile principale: deplasarea unității de lucru pe cele 3 axe, controlul vitezei de lucru, stabilirea punctului zero, masurare scule de frezare, continuare proiect exact de la punctul rămas (în cazul unei întreruperi accidentale), oprire de urgență, etc. Transfer rapid de date. Conectare la internet. USB frontal pentru transfer date sau conectare directă cu computerul personal.

Soft CAD-CAM cu licență - VCarve Pro

Import și vectorizare Bitmap ▪ Modificare rezoluție ▪ Editare vectori ▪ Prelucrare după vectori ▪ Strategii de degroșare/găurire ▪ Definire bank-uri găurire, scule profilate și tamplate-uri ▪ Editare trasee de prelucrare ▪ Import și prelucrare modele 3D ▪ Import/export/editare relief 3D ▪ Bibliotecă reliefuri 3D ▪ Simulare trasee prelucrare ▪ Creare text ▪ Funcție nesting (optimizare) ▪ Bibliotecă scule de frezare ▪ Multiple post- procesoare, etc.

transport gratuit 2

Livrare gratuită*

Transportul este suportat de noi și se realizează în cel mai scurt timp posibil (doar pentru utilaje CNC*).

asistenta 3

Asistență

Vă oferim asistență tehnică, inițiere, configurare și tutoriale despre utilizarea utilajului CNC.
montaj 4

Montaj

Echipa noastră tehnică va monta toate componetele CNC-urilor gratuit la dumneavoastră.
garantie

Garanție

Valabilitate 12 luni de la primirea utilajului. Se aplică pentru viciile de fabricație. Detalii.

Proiecte realizate de clienții noștri

Reportaje Video

Suntem mai mult decât bucuroşi să vă ajutăm!

Utilaje similare

Cerere de ofertă

Vă rugăm să completați formularul și vă vom contacta în cel mai scurt timp posibil.

Vă așteptăm la
All2Print 2023

4-7 octombrie 2023
Romexpo, București

Cumpărați utilajele în pachet și obțineți beneficii în valoare de până la 2.363 €.

Circular de formatizat cu incizor C 350EL Wood IQ

+

masina automata de aplicat cant cu grup de prefrezare